Fenntartható alapanyagok és kreatív gondolatok egy gyerekszobában - 7 nm-es lányszoba - 1. rész


7 nm-es kis gyerekszoba házigazdája egy 5 éves ovis kislány, aki a frissen elkészült házban lovas szobát álmodott magának. A ló plüssállat formájában jelenik meg, a mezei környezetet pedig dekorációs festés csempészi be a szobába. A kicsi, szűkös helyet akác és  cédrus keményfából készült lépcsős galériaágy elhelyezésével, s így + 2 nm-nyi térnöveléssel bővítettük. A lépcsőfokok felhajtható tárolók is egyben. A padlószinten felszabaduló hely kiváló játszóterület, s egyben hozzáférést biztosít a:
  • fűzöld színű lehajtható tárolókhoz, melyek színükkel beleolvadnak a festett dekoráció színébe, bennük pedig rengeteg ömlesztett játék található, piktogramokkal jelezve kilétüket
  • az akácfa féloszlopokra függesztett hatalmas, jutából készült fedeles zsákokhoz, melyekben játékbabák, babaruhák és kellékek, valamint bábok és plüssállatok rejtőznek pormentes környezetben.
  • a lépcső alatti polcokhoz, amik társasjátékokat, dobozos fejlesztő-játékokat tárolnak.
Falfestés (Növények) 
 Még a berendezés bekerülése előtt elkészült a falfestés.


Szeretem a stilizált növényi motívumokat, mert anélkül díszítik a szobát, hogy uralkodnának rajta, hagyják kibontakozni a berendezést is. A fű a betervezett lehajtható tárolók színéhez igazodik, a fa lombozata pedig ennek egyik világosabb (kissé sárgásabb) árnyalata. A fa motívum életre kel, ha funkciót kap, ezért egy stílszerű madárodú költözött a gyerekszobába.


A fal nálam nem tabu. Némi előre megszabott határokon belül, nagyon fontos az is, hogy a gyermek kiélhesse kreativitását a szobájában, saját gonodolatait beleszőve birtokba vegye. Ha szeretné, akár a falon is. Főleg, ha többször kifejezi eme vágyát és konkrét elképzeléseit... :) Így kerültek állatok a stilizált mezei környezet "sivár egyhangúságába", az 5 éves kislány alkotni-vágyásának köszönhetően, teljesen önállóan elkészítve.
Egy fűben bujkáló pocok, egy éppen fára mászó mókus, a meglévő faodúba makkraktár (az egyik kedvencem(!)), bogarak, madarak, s még tervezi a folytatást...