Hercegnő, királykisasszony, palota dekoráció - Gyerekszoba hangulat - A megvalósítható álom


Funkció

Egy 9 nm-es hosszúkás téglalap alakú gyerekszoba, 4 különböző funkcionális berendezési változata, mely kiszolgálja a gyermek igényeit nagy-óvodás kortól fiatal felnőtt korig.

Mielőtt megtekintené a hangulati változatokat, kérem olvassa el e szoba funkcióiról szóló cikket: ITT! vagy a fenti képre kattintva.

Hangulati témakör: Hercegnő, királykisasszony, palota

 
A 4 adott funkcionális berendezési terven 1-1 hangulati kép mutatkozik meg, melyek ugyanazon témakörben, de más-más látványt-, szín- és formavilágot nyújtva varázsolnak el. A hangulatot kiegészítő elemekkel érjük el, úgymint: dekorációs festés, textil, dekoráció..., melyek a bútorok megtartásával könnyen és pénztárcakímélő módon megváltoztathatóak az igény- és ízlés változásával.

Palota a hegytetőn


Bár a dekorációnak nem része sem tündér, sem hercegnő, mégis, egyértelmű e palota tulajdonjoga. Eme szoba lakója csakis egy kislány lehet, aki e mesevilágban valódi főszereplővé válik. A szűkre-szabott színhasználatnak és minimális díszítettségnek köszönhetően, elbírja a kompozíció az előkerülő játékok színes seregét is. A friss hangulatú, fűvel borított hegyről az íróasztal és a szőnyegek vezetik le a tekintetet a padlóra, így tágítva ki a látóhatárt és az optikailag érzékelt teret.

Csipkerózsika mese-szoba


Élt egyszer réges-régen... Így kezdődik -egy iniciálé megjelenítésével- a klasszikus mese az ajtóra írva, melyet szinte átfon a virágba borult rózsabokor. Ez  a dekorkompozíció tulajdonképpen a látvány vezérfonala, ehhez alkalmazkodik a vár színvilága és a zöld domb egyszerű megjelenése. Az ágy fölött függeszkedő dekoráció alapja egy fém illatosító-tartó gömb, mely megtöltésével alkalomadtán a virágillat is imitálható (gyerekszobáról lévén szó, csak  természetes alapanyagból, kis mennyiségben, hogy ne legyen zavaró tényező), s ezt fonják körül a borostyán ágak.

Lágy és kedves elegancia


Bájos kis hölgyeknek ajánlható ez a rezidencia, mely lágy kelméivel (festett és valódi) ,valamint reprezentatív kiegészítőivel szolgálja lakója kényelmét és jó hangulatát. Nincs az enteriőrben semmi optikai vadság vagy szertelenség, inkább romantikával fűszerezett  nyugalom és béke honol.

Kamaszlány lakosztály


Hercegnőknek kijáró környezet ez, mely eleganciát sugároz és bizonyos fokú komolyságot is,  de mindezt úgy teszi, oly könnyedén és színpadiasan, hogy fiatalos íze egyértelmű legyen. Az itt alkalmazott arany és ezüstszürke árnyalatainak párosítására több indok is kínálkozik. Egyrészt a láthatatlan falnak támasztott ezüstszürke redőnyös szekrény kívánja. Másrészt a padló barnája és a dekoráció arany színe mellett egy karakteres,  súlyos színre is szükség van, hogy kellő egyensúly alakuljon ki. A kamaszlány szobában elmaradhatatlan tükröt a kerete emeli megérdemelt rangjára, mely így, a szoba karakterének egyik meghatározó elemévé válik.

Tekintse meg a többi hangulati témakörben készült látványtervet is: ITT!, vagy a Tervek / Munkák dobozban, a Hangulati ötlettár címkénél.
Kérem tekintse meg a:
Lányos hangulatú ötletek videót: ITT!
Fiús hangulatú ötletek videót: ITT!