Virág, virágos, növényes - Dekoráció2. (Hideg színekkel) - Gyerekszoba hangulat - A megvalósítható álom


Funkció

Egy 9 nm-es hosszúkás téglalap alakú gyerekszoba, 4 különböző funkcionális berendezési változata, mely kiszolgálja a gyermek igényeit nagy-óvodás kortól fiatal felnőtt korig.
Mielőtt megtekintené a hangulati változatokat, kérem olvassa el e szoba funkcióiról szóló cikket: ITT! vagy a fenti képre kattintva.

Hangulati témakör: Virág, virágos, növényes 2. (Hideg színekkel)




A 4 adott funkcionális berendezési terven 1-1 hangulati kép mutatkozik meg, melyek ugyanazon témakörben, de más-más látványt-, szín- és formavilágot nyújtva varázsolnak el. A hangulatot kiegészítő elemekkel érjük el, úgymint: dekorációs festés, textil, dekoráció..., melyek a bútorok megtartásával könnyen és pénztárcakímélő módon megváltoztathatóak az igény- és ízlés változásával.


Az örök tavasz birodalma


Kék égbolt, virágzó gyümölcsfák, szinte érezzük a lágy fuvallattal érkező illatokat. Az összkép érdekében a  virágok olyan szinten lepik el a fát néhány helyen, hogy e látvány belemosódik a mellette elterülő fehér falfelületbe, megteremtve így az átmenetet és az egységet. A hangsúlyos dekorációs festés mellett igen egyszerű a szoba, mind berendezését, mind dekorációit tekintve annak érdekében, hogy e tavaszi enteriőr friss jellege megmaradhasson.

Mezei világ


Leheveredni a mező közepén, igen megnyugtató érzés. Bár az óriási mezei virágok mellett kissé eltörpülünk, de ez a "manóság-tudat" egyszersmind kellemes érzés is, hisz egy elvarázsolt világba csöppentünk. Visszatérő motívum: a gömbforma, mely jelen esetben a vezérfonal alapja.

Akárcsak kint a kertben, szabadon, mint a madár


Nagyon szeretnek a gyerekek a kertben bóklászni, játszadozni, felfedezni élővilágát, rejtett kincseit... Most ezt az érzést be is vihetjük a szobájukba., hisz a festett levelek mellett, a fa igazi. Ha nem találunk  megfelelő ágrendszert, darabonként is összeállíthatjuk, felrögzíthetjük. Nagyon fontos a biztonság, hogy minél kevésbé álljon ki térbe, mely veszélyforrást jelenthetne,  tehát nagyjából kövesse a falak síkjait. A szín- és formai összeállítás mindkét  nem számára ideális lehet, így testvérszobában alkalmazva is megállja a helyét (esetleg néhány meleg színfolttal kiegészítve).

Mese a csodálatos ékszertermő fáról és világító ágairól


Mit tett egyszer egy kamaszlány, amikor ellepték az ékszerei? - Falra akasztotta!
De hogyan, mi módon? - Rögtön elmesélem!...
Egyszer volt, hol nem volt, volt egy tűzi kovács, aki készített egy girbegurba alkalmatosságot. Nem is akármilyet ám! Kis akasztók álltak ki annak minden ágából - bogából. Több részből lehetett összeállítani, hogy még a legkisebb ajtón is beférjen! Így került be egyszer egy  ifjú hölgy szobájába, ahol hogy hogy-nem, egyszeriben ékszerek és táskák termettek rajta, az ágak pedig, mikor leszállt az est, világítani kezdtek. S hogy mi történt ezután? Gyűltek, gyűltek az ékszerek... A többit pedig majd máskor mesélem el!...  

Tekintse meg a többi hangulati témakörben készült látványtervet is: ITT!, vagy a Tervek / Munkák dobozban, a Hangulati ötlettár címkénél.
Kérem tekintse meg a:
Lányos hangulatú ötletek videót: ITT!
Fiús hangulatú ötletek videót: ITT!