Kutatás / Felfedezés dekoráció - Gyerekszoba hangulat - A megvalósítható álom

Funkció

Egy 9 nm-es hosszúkás téglalap alakú gyerekszoba, 4 különböző funkcionális berendezési változata, mely kiszolgálja a gyermek igényeit nagy-óvodás kortól fiatal felnőtt korig.

Mielőtt megtekintené a hangulati változatokat, kérem olvassa el e szoba funkcióiról szóló cikket: ITT! vagy a fenti képre kattintva.

Hangulati témakör: Kutatás / Felfedezés



A 4 adott funkcionális berendezési terven 1-1 hangulati kép mutatkozik meg, melyek ugyanazon témakörben, de más-más látványt-, szín- és formavilágot nyújtva varázsolnak el. A hangulatot kiegészítő elemekkel érjük el, úgymint: dekorációs festés, textil, dekoráció..., melyek a bútorok megtartásával könnyen és pénztárcakímélő módon megváltoztathatóak az igény- és ízlés változásával.

Egy világjáró felfedező bázisa
 

Egy igazi, férfias kamasz szoba, mely a nyitott és világra kíváncsi világszemléletet hordozza. A kompozíció legmeghatározóbb elemei: a térképfestmény, kő burkolat (az egyszerűség kedvéért természetesnek ható műkőből, de még jobb az igazi), az irányjelző szőnyeg, valamint az ajtó, melyre feltüntethetőek a hőn áhított úti célok. A zöld/kék árnyalatok mellett csupán a szürke tónusok jelennek meg, de a kőburkolatnak köszönhetően olyan árnyaltan, hogy más szín megjelenésére már nincs is szükség.

Az afrikai szavannák állatvilágának csodálata


Nem sokan jutnak el Afrikába, hogy egy szafari során, karnyújtásnyi távolságba kerüljenek kedvenc állataikkal. Ebben a szobában egy pillanatkép kedvéért, összefutott néhány állat, még ha a zebra, csak jelképesen is. Ha a szoba gazdájának kedvenc alvó-állata  pl. egy jól megtermett oroszlán vagy gepárd, oda az idilli nyugalom, ám így ragadozóval is bővülhet e díszes társaság. Az enteriőr szín- és mintavilága e napfényes vidék hangulatából és lakóinak mintagazdagságából ad ízelítőt. Az árnyékoló roló és az ágynemű egyszínű, minta nélküli léte, megnyugtatóan hat e burjánzó kavalkádra.

Csak bátraknak! - Magasban, az esőerdőben


Csak annak való ilyen szoba, aki nem fél a több mint 40 méteresre nőtt fák között tölteni az éjszakáit. Magasság - mélység, előtér - háttér, a többféle perspektíva mellett a buja növényzet és az egzotikus élőlények megjelenítése segíti kibontakoztatni a kívánt hangulatot. Az ágynemű és a textilroló ugyanabból a (festett dekorációra rímelő) növényi mintás anyagból készül, így teljes az összhang.

A kis óceánbiológus "paradicsoma"  


Aki nemcsak egy akvárium előtt állva, kívülről szeretné szemlélni a vízi élővilágot, hanem egyenesen arra vágyik, hogy ebben éljen, neki ajánlható eme szobai látvány.  A színekkel és a figurákkal csínján kell bánni, nehogy hamar nyomasztóvá váljék e vízi életmód. A  polip nem a festett dekoráció része, ez plüssállatként jelenik meg, mely hatásosan tölti be a neki szánt dekoratív funkciót. Ez játék során vagy állat-váltás esetén levehető, lecserélhető. A bálna-szőnyeg  világos színben tartása, a látvány lazítására szolgál ugyanúgy, mint az ablakos fal, az íróasztal a székkel és persze a tengeralattjáró textilborítása.

Kérem, tekintse meg a többi hangulati témakörben készült látványtervet is: ITT!, vagy a Tervek / Munkák dobozban, a Hangulati ötlettár címkénél.

Kérem tekintse meg a:
Lányos hangulatú ötletek videót: ITT!
Fiús hangulatú ötletek videót: ITT!