Emeletes ágy - Két lovag szobája - Fiútestvérek szobája -Közös gyerekszoba

 
Emeletes ágy - Fiú-testvérek szobája
  
Egy 9 nm-es szobának az addigi 3 (vegyes nemű) lakója helyett 2 fiú testvérre kell, hogy hosszútávon berendezkedjen. Adott volt egy cédrus- és akácfa felhasználásával készül görbefa emeletes ágyrendszer, kihasználható ágy alatti és lépcsőfokokban lévő tárolókkal. A fiúk elképzelése az volt, hogy szobájuk várat idézzen. Ezt a hangulatot dekorációs festéssel és textil dekorációk felszerelésével értük el, mely bármikor megváltoztatható, átfesthető, átalakítható. Jelentős változáson ment keresztül a szoba villamos hálózata is, hisz az addigi 1 mennyezeti lámpa helyett betervezésre- és felszerelésre került 2 mennyezet lámpatest a szórt fény biztosítása érdekében, 1 mennyezeti függeszték a munkapultként is hasznosítható fiókos szekrények megvilágításaként, felkészülve az aktív, estébe nyúló LEGO építkezésekre, s egyéb tevékenységekre. 2 olvasólámpa  az ágyakhoz, 1 lámpatest a bungiba, s egy általános világítást adó fali lámpatest az alsó ágyhoz, hisz általában itt gyűlnek össze a testvérek közös képregényolvasásra. Túlméretezettnek tűnhet eme 9 nm-es szobához kapcsolt világítási rendszer, de ezek alternatívák, a szembarát és komfortos látás biztosítása érdekében, bármely tevékenység is folyik a gyerekszobában, hisz ne felejtsük el, hogy a gyerekszoba egy "kis lakás a lakásban", sokféle "munkára" és időtöltésre használják lakói.

Dekorációs festés


A festések frissességet, lendületességet hordoznak és a díszlet fontos részét képezik. Többféle technika is bevethető a cél érdekében. A lényeg, hogy az egész szobának egységes szemléletet és összhatást kell tükröznie.

 A dekorációs falfestésről bővebben: ITT!

Görbefa emeletes-ágy

Emeletes ágy, festett- és textil dekoráció

A falminta, a bútorzat és az egyéb kiegészítők szoros összhangja adja a végső hatást. A világítótestek egyszerűségükkel olvadnak a térbe, ezek várhatóan a későbbi hangulatváltozatokba is beolvaszthatóak lesznek.

A kidolgozott részletmegoldások személyes jelleget visznek a berendezésbe, mint pl. a címerek, amelyek megrendelőik kívánsága és érdeklődési területe alapján készültek.
A hangulatot fokozza, ha látótérbe kerül néhány „lovagi kellék”, mint a kard és a hűséges társ: a ló.

Fiú szoba dekoráció

Ilyen volt...

Görbefa emeletes ágy - Dekorálás előtt

Ilyen lett...

1. kép A „Kis megrendelők” kívánságára készült textildekoráció karakteres díszletté alakítja a görbefából készült emeletes ágyrendszert.

2.kép A galériaágyra felvezető lépcső melletti fal szürke színt és lőrésmintát kapott, hogy az elkerülhetetlen koszolódás és a sérülések kevésbé tűnjenek fel, nem is beszélve témaerősítő szerepéről.

3. kép A kötözéssel rögzíthető textilek bármikor kicserélhetőek, a falfestés úgyszintén tetszés szerint változtatható, ezért az értékes egyszerű örök darab - az ágyrendszer- a lehető legjobb kellék ehhez a változtatható mesevilághoz.


Görbefa emeletes ágy - Dekorálás után
Kérem tekintse meg "Gyerekszobák - 1. rész" videómat, melyben ez a szoba is látható:


További gyerekszoba tervek-munkák: ITT!
Megvalósult gyerekszobák: ITT!