Mennyibe kerül a gyerekszoba berendezése? - A gyerekszoba ára


Mielőtt elolvassa e cikket, kérem tekintsen rá a következő linkre, mely plusz információkat tartalmaz.
A gyerekszoba berendezése - Mire van szükség a gyerekszobában?

Mennyibe? Annyiba, amennyit szánnak rá a szülők. Meg kell találni azt a megoldást, ami az igényeket is kielégíti és a pénztárcát is csak annyira nyitja ki, amennyire engedik neki. Tág határok között mozognak az árak, főleg, ha a gyerekszoba összköltségvetését tekintjük. Az árat befolyásolja az, hogy:
- Teljesen új tér születik, a vakolat és betonréteg a kiindulópont vagy a már valamennyire kész szoba bizonyos mértékű átalakításról, berendezésről van szó.
- Kereskedelmi forgalomban kapható berendezési tárgyak vagy méretre készített bútorok és egyedi, esetleg művészi kivitelű tárgyak, alkotások kerülnek az enteriőrbe.
- Átlagos alaprajzú és méretű, könnyen bútorozható helyiségről beszélünk vagy egyedi formájú, esetleg extra kicsi méretű térről, mely egyedi tervezésű bútorozást igényel, vagy extra tág térről, s ezért arányosan a berendezési tárgyak mérete és száma is esetlegesen nagyobb.
- Alacsony-, közép- vagy magas árkategóriás burkolatok és berendezési tárgyak kerüljenek-e a gyerekszobába alapanyagukat és kivitelezésüket is beleértve.
- Saját erőből készül a kialakítás, átalakítás vagy az egyes szakterületek mesterei végzik a kivitelezést.
- ... 
Ezek és az ezekhez hasonló kérdések is befolyásolják a gyerekszoba összköltségvetését.
Mégis, hogy legyen egy kiindulópont, kutassunk fel néhány információt az induló árakról (kerekített árak).  (Nem zárom ki, hogy alacsonyabb ár is fellelhető.) Magasabb árak vannak, még magasabbak is és nagyon magasak is. Kinek-kinek igénye és lehetősége szerint. Azért ne feledjük, hogy még a szűkre-szabott költségvetéssel kivitelezett gyerekszoba is lehet hangulatos, némi kreativitással.
Kérek minden szülőt, hogy az ár-kérdés mellett mérlegelje a termék kedvező vagy negatív tulajdonságait is a gyermek egészséges fejlődése és a termék hosszútávú használhatósága érdekében.

Falak 
A glett alapanyagára elenyészik a munkába fektetett energia értéke mellett. A megfelelően előkészített fal festése egyénileg is megoldható kellő idő és energia ráfordítással. A tapétázáshoz már bevállalósabbnak kell lenni, mert itt a precíz munkához elengedhetetlen a türelem, szakértelem. (Ajánlatos mestert hívni.)

Falak - Falfesték
A gyerekszobába alkalmas falfestékeket ajánlom, melyek könnyen tisztíthatóak és környezet-, valamint gyerekbarát tulajdonságúak. Az áruk függ a (gyártó és forgalmazó mellett) a színezettségtől. A fehér olcsóbb, mint a többi szín. Több gyártónál is, több ezer színt tartalmazó színkártyák közül választhatjuk ki a nekünk legmegfelelőbbet. Ugyanazt a színt egyébként kikevertethetjük fára való fedő festékben is, kitágítva ezzel képzelőerőnk megvalósíthatóságának határait.
Ár példa : Fehér falfesték gyerekszobába: 3.300,-Ft/0,9 l, melyet 10-12 nm falfelületre ajánl a gyártó.

Falak - Tapéta
Különböző minőségben és árban lehet találni gyerekszobába szán tapétát. Alapanyag szerint a papír alapúak az olcsóbbak, ennél drágábbak, sőt sokkal drágábbak is vannak.
Tapéta gyerekszobába:  5.000,-Ft/tekercs (10 m) -től

Padló
Padlószőnyeg kb. 1.400,- Ft-tól kapható (gyerekeknek szánt mintával), de nemigazán ajánlott gyerekszobába, a porallergia kialakulásának veszélye miatt.
A laminált padló kb. 1.000,-, 1.200,- Ft-tól kapható. Az igazán gyerekszobába való padlók több jó tulajdonságuk közt jól tisztíthatóak, vízállóak, csökkentik a zajhatásokat (főleg társasházban, panelban fontos) és jó hőszigetelő képességűek. Ilyenek a parafa vagy parafával kombinált padlók.
Parafa padló ár: 6.800,- Ft/nm-től

Világítás
Mennyezeti lámpa: 5.000,- Ft-tól
Fali szórt fényt adó: 3.000,- Ft-tól
Irányított fényt adó falikar: 4.000,- Ft-tól
Asztali lámpa: 5.000,- Ft-tól

Bútor - Ágy
Az ágy készülhet bútorlapból, műanyagból vagy tömör fából, az ár is e-képpen változatos.
Baba ágy (váz): 10.000,- Ft-tól, matrac: 5.000,- Ft-tól
Gyerekágy (váz): 11.000,- Ft-tól, matrac: 10.000,- Ft-tól
Kamasz ágy (váz): 8.000,- Ft-tól, matrac: 15.000,- Ft-tól


Bútor - Szekrény, tároló
Magas gardrób szekrény: 30.000,- Ft
Tároló pad: 20.000,- Ft-tól
Fiókos elem: 28.000,- Ft-tól
Játéktároló műanyag dobozokkal: 16.000,- Ft-tól
Fali polc konzollal: 1.000,- Ft-tól
Tároló dobozok: 700,- Ft-tól

Bútor - Baba kellék
Pelenkázó asztal: 8.000,- Ft-tól
Pelenkázó asztal szekrénnyel kombinálva: 30.000,- Ft-tól


Bútor - Íróasztal, szék
Íróasztal: 13.000,- Ft-tól
Forgó szék: 10.000,- Ft-tól


Lakástextil - függöny, szőnyeg, ágynemű
Függöny, roló,...: 2.000,- Ft-tól
Szőnyeg: 3.000,- Ft-tól
Ágynemű: 5.000,- Ft-tól


Dekoráció
A dekoráció szinte 0,- Ft-tól kivitelezhető, hisz akár pl. a gyerekek által készített rajzok és festmények is szépen dekorálnak.


Gyerekbiztonság a lakásban
A gyerekek biztonsága rendkívül fontos, gondoljunk minden eshetőségre.

Tapadókorongos kilépőszőnyeg kádba, zuhanyba vagy ezek elé: 1.500,- Ft-tól
Sarokvédő (csomag) 1.500,- Ft-tól
Konnektorvédő (csomag): 1.000,- Ft-tól
Biztonsági kapu: 11.000,- Ft-tól
Csúszásgátló gyerekzsámoly mosdó elé: 600,- Ft-tól


Kiegészítő díjak:
Az alapanyag árak mellett plusz költséget képeznek:  szállítási díj,  szerelési és összeszerelési díj, szerelvények és kiegészítők ára (villanyszerelésnél - vezeték, konnektor, kapcsoló), munkadíjak,... 

A lakberendezői tervezési díj csak töredéke a gyerekszoba berendezési költségének. Érdemes elgondolkodni a szakértői segítségen, hisz hatalmas pluszt jelent egy funkcionális és hangulatos gyerekszoba terv megléte. A lakberendezési tervezés nem csak tervek átadásából áll. Folyamatos kommunikáció zajlik a kívánt eredmény érdekében, a mesterekkel való tervegyeztetés is része a tervezési folyamatnak. A lakberendező a tudását-, ötleteit-, idejét- és energiáját nyújtja  Önnek és gyermekének, hogy megismerve az igényeket harmonikus, élhető- és szerethető gyerekszoba szülessen.