Gyerekszoba - Tárolás, sport, pihenés, játék, tanulás,... egy dzsungelhangulatú szobában


A fiúk körében nagy népszerűségnek örvendő dzsungel hangulat, most egy - az átlag gyerekszobákhoz képest - nagyobb szobában valósulhatott meg. Funkció és látvány karöltve  egészítik ki és segítik egymást, mindezt annak érdekében, hogy a kis tulajdonos szeresse és kényelmesen használja átalakult életterét. Ezt a célt szolgálja a rengeteg tároló, zárt (polcos, akasztós és fiókos), valamint nyitott polcos kivitelben; a kuckósított fekvőhely; egy külön játszókuckó a játéktároló polcok felett a magasban; a zsákkanapé; az íróasztal; a "torna szekció", ahol kötélmászásban, falmászásban egyaránt ügyesedhet a kis házigazda, s baráti vendégei.
A fotózás pillanatában a szoba még nem nyerte el teljes egészében a tervezett formáját, ezért később még bővítem az illusztrációk sorát.

Lépcsős ágybútor hálókuckóval

Az ágy nem céltalanul lett megemelve, és a lépcső sem csak a kényelmes feljutást szolgálja, hanem az emeléssel nyert minden helyet ki is használja a rendszer. Az ajtó mellett eddig parlagon heverő 23 cm mélységű terület ajtómagasságig hasznosításra került, ide a kevésbé mély játékok és könyvek kerülhetnek (mint minden gyakorló szülő tapasztalja, ezekből is rengeteg van egy gyerekszobában). A nagyobb mélységet igénylő tárgyak elhelyezése a játszókuckó alatt lévő, szintén nyitott polcos elemben valósulhat meg.

Festett fali dekorációval

A bútorok és berendezési tárgyak formai- és szín egységet alkotnak egymással, s természetesen a szoba adottságának tekinthető, már meglévő padlóburkolattal, és nyílászárókkal is. Gyerekszoba tervezésénél és az (igény esetén) festett dekorációs megjelenítésnél (1 kézben tartva) tovább növelhető az összhang.

Hatalmas tárolókapacitás

A használati kényelem alapesetben is tervezői alapigény, mely jelen esetben a "bő" méretezésen kívül ott is tetten érhető, hogy 
  • a fiókok 100%-ig kihúzhatóak, valamint egy lökést követően önmagukat behúzzák;
  • a kuckókba fény került fali olvasólámpa, illetve LED szalag által;
  • a játszókuckóba kétféleképp lehet feljutni, egyrészt a mászófal felől, másrészt a túloldalán játszótéri kapaszkodókkal felszerelt létra segítségével;
  • a mászófal biztonságossá tétele okán egy tornamatrac került elé, mely használaton kívül gumipókok és horgok segítségével a mászófalhoz erősíthető, teret engedve egyéb, helyet igénylő tevékenységnek. A mászókövek kényelmes megkapaszkodást engednek, csúszásmentes kivitelűek.

Mászófal, biztonságot adó szivaccsal, mely a táblához rögzíthető

E szobának a terveiről ITT! olvashat.
E szoba dekorációs festéséről ITT! olvashat.
További cikkek dzsungel témakörben: ITT!
Ha Ön is szeretne lakberendező tervezést vagy dekorációs festést, ITT!  megtalál, felteheti kérdéseit, elmondhatja, leírhatja elképzeléseit.