Kistestvér érkezése - Hosszútávú, közös gyerekszoba terve

Ha kistestvér érkezik a családba, több kérdés megválaszolásra vár. Egyik ilyen kérdés:
  • Együtt legyenek vagy külön? (Ráadásul mikortól (?), már az első időktől?  Vagy az elején együtt, aztán külön? Vagy az elején külön,  s utána együtt? ......
Lehet elméleti döntéseket hozni, de sok esetben maga az élet dönt. Az optimális válasz függ a gyermekek mentalitásától, nemétől, jó-alvók-e, mekkora a korkülönbség, milyenek a gyerekszobák adottságai, ...
Jelen esetben egy hosszútávú, közös, fejleszthető gyerekszoba többverziós tervei születtek meg, magában hordozva az egyszemélyes és a kétszemélyes szoba tulajdonságait is (elodázva így az alapkérdésünk megválaszolásának sürgős szükségességét).
A szoba egy tetőtéri, 3 oldalon csapott mennyezetű, sok nyílászáróval bíró, majdnem 12 nm-es helyiség.

1. verzió

Itt egy kombinált galériaágy-rendszer látható, fiókos, nyíló és nyitott tárolókkal. Testvérszoba esetén a térbe forgatott ágy kerülhet be a kis-tesónak (életkorának megfelelően az  aktuálisan ágyméretben, egészen a felnőtt méretűig), egyszemélyesként használva pedig egy kuckó lehetősége adott. A rendszerből annyi elem építendő meg, amennyi szükséges attól függően, hogy 1 vagy 2 személy osztozik-e a szobán.







Két nézetből:




2. verzió

A szülők felvetése alapján esetleg lehetne zárni a teraszajtót. Ennél óvatosabb vagyok, csak ideiglenes lezárást terveztem, mely a későbbiekben (megváltozott igények esetén) visszabontható. A 2. ágy ebben az esetben szintén "védett" helyre kerül, mely mind érzésre, mind optikailag biztonságot nyújt. A galériaágy alatti terület itt másképp is kihasználható, mint az előbb, hisz nem szükséges a 2. ágy szempontjait itt figyelembe venni.




Két nézetből: