Hogy lesz egy gyerekszoba dzsungelhangulatú? - Leleplezem!


A gyerekszoba terveit, amihez a következő képek tartoznak, bővebben egy másik cikkben mutatom be: ITT! (hamarosan)
Most nézzük meg, hogy egy homogén, csupán funkciót tartalmazó szoba hogyan válhat hangulatot kifejező eszközzé. A titok nyitja: megfelelő arányban alkalmazott színekkel, formákkal.
Mutatom:

Funkció

Az első lépés gyerekszoba tervezésénél is, a funkció megtervezése. Ez adja a szoba használati értékét, kényelmi szintjét, praktikumát. Jó esetben az összes használati igény (még ha néha kompromisszumok árán is) megoldása beépül a tervbe. Hangulatilag ebből még akármi lehet, millió irányba el lehet menni (nagyon lányos hangulat felé éppúgy, mint a fiús felé). Az anyaghasználat, az alkalmazott színegyüttes, a színek aránya, a mintázat milyensége, a minta és homogén felületek aránya, a már meglévő burkolat, a szoba környezete mind-mind befolyásolják a kialakuló összképet.







Hangulat

Éééééééééééés most lássuk, hogy lesz ebből dzsungel:







Nem vittem túlzásba a díszítést, "a jóból is megárt a sok" és az már túl nagy "sokk", hisz aránylag hosszútávon kell, hogy jól érezze magát a szobatulajdonosnak. Megfelelő arányban használt stílusos színek, valamint éppen elegendő növénycsoport, inda.




További cikkek dzsungel témakörben: ITT! 


Csak egy kis bizonyíték, hogy tényleg nagy lehetőségek vannak minden gyerekszobában:
Akár egy nagyon csajos, hercegnős hangulat is kialakulhat itt (csak a képzelet és a mókázás kedvéért), íme:














És ..... kamasz fiú hangulatban pedig így is lehetne:










Önök milyen funkció-együttest szeretnének a gyerekszobába tenni, és milyen hangulatra vágynak?
Ha velem együtt szeretnének válaszokat és megoldást találni a kérdésre, kérem keressenek elérhetőségeim egyikén, többféle árfekvésű és tartalmú csomagot tudok ajánlani.