Gyerekszoba elválasztás, szétválasztás, szeparálás

Gyerekszoba elválasztása akkor válhat szükségessé, ha szeparálni szeretnénk gyermekeink hálórészét. Ahogy nőnek, az igény is megnő bennük a személyes, intim tér iránt. 
A következőkben vázlattervi, megértést segítő skicceken mutatok be egy 14 nm-es gyerekszobát, melyet két térrészre kell osztani. Ez alaphangon kb. 7-7 nm-t jelentene, de szerencsére adott a lehetőség, hogy az álmennyezet megbontásával hozzáférhetővé váljék a valódi belmagasság, mely kb. 310 cm. Ez már magában hordozza a lehetőséget a galériaépítésre. Némi nehézség, hogy a meglévő 235 cm-magas szekrényeknek is helyet kell találni. Pillanatnyilag egy ajtó vezet a szobába, de lehetőség van + ajtó megnyitására. A hangulat fokozása érdekében dekorációs festés egészíti ki a berendezést.
3 verzió készült. 

  • Az első verzió igényli a legkisebb átalakítást (nincs + ajtó nyitás,mert egy belső kis előtérből nyílnak a szobák, nincs galériaépítés), de az egyes hálórészek igen szűkösek)



  • A második verzió (nincs szükség + ajtó nyitására, mert a galéria alatti központi térből tolóajtóval nyílnak a szobák, az előtérben kerülnek elhelyezésre a magas bútorok, bonyolult galéria és térelválasztó rendszer építés válik szükségessé, a lépcsőelemek tárolóként is beépítésre kerülnek.)


  • A harmadik verzió (szükséges egy + ajtó nyitás, bonyolult galéria és térelválasztó rendszer építés válik szükségessé, a lépcsőelemek tárolóként is beépítésre kerülnek, az eredeti alapterület + 4 nm-el bővül a galériáknak köszönhetően)


Az elkészült gyerekszobáról készült cikk: ITT!
Kérem tekintse meg "Gyerekszobák 1. rész" videómat, melyben erről a szobáról is láthatóak fotók: