Gyerekszoba falfestés - Fa, gepárd, nyuszi festés, faldekoráció


Gyerekszoba falfestés



Egy gyerekszoba tervezést követően került sor (a hangulat fokozása érdekében) egy dekorációs festésre. A gyerekszobán két gyermek osztozik (egy fiú és egy leány), akiknek térrésze a dekoráció által is némileg szeparálódik. A fiú természetimádó, gepárd rajongó, az ő ágya tulajdonképpen egy vadles lesz. A kislány pedig rózsaszínes világra vágyott. E két preferenciát kellett egy térben működővé tenni.


A gyerekszoba koncepció fixálása után megkezdődhetett a dekorációs festés terveinek elkészítése. A lakberendezési koncepcióra épülő dekoráció a gyerekek igénye szerinti állatokkal egészült ki.


Amikor a dekorációs festés tervek is okét kaptak, előre egyeztetett időpontban indulhatott a falfestés. Jelen esetben a villanyszerelést és alapozó festést követően, még mielőtt megérkeztek volna a tervek alapján az asztalos által készített egyedi bútorok a szobába.
Képek a dekorációs festés folyamatáról, mely még hajnalban indult és az esti órákban fejeződött be (a változó fényviszonyok miatt a képek tónusa nem egységes):

Két részes panorámakép így kissé csalóka térszerkezettel. A kislány ágyánál virágzó fa nyuszikkal, a fiú ágyánál nagy lombos fa a kedvenc állattal, a gepárddal. A festés követi a betervezett bútorok vonalvezetését.

A munka a padlóvédelemmel, takarással indul, majd a beméretezés és felskiccelés következik, ezután jöhet a festés. A falfestmény fokozatosan, együtt fejlődik, az alapozó színfestések után egyre több réteg, tónus és mintázat gazdagítja. Aránylag gyorsan száradó festékkel, valamint előre elhatározott terv, ütem szerint dolgozva, gördülékenyen folyhat az alkotás. A felhasznált festékek színvilága a betervezett bútorzat és textilek színkódjai figyelembevételével  kerültek kiválasztásra.




















A kis lakók kedvenc állatai:

Fa és gepárd a galériaágy vonalát követve - Festési folyamat

Gepárd - Festési folyamat - Egy kiválasztott fotóról megrajzolt sziluett-sablontól a falra festésig
Gepárd a falon - A többrétegű festésmód hatására élettel teli és részletgazdag lesz a kép

Virágzó fa + nyuszik
"Cuki" nyuszik - festési folyamat
A festési folyamat végén a gyerekek egyre többet kukucskálnak be a szobájukba, egyre izgatottabbak. Hamarosan megérkeznek az új bútorok, s végre birtokba vehetik a rájuk szabott kis birodalmat. A bútorozott szobáról bővebben olvashat: ITT! (Hamarosan)

E szoba lakberendezési terviről bővebben olvashat: ITT!

Amennyiben Önnek is lakberendezési, gyerekszoba tervezési, illetve dekorációs festési segítségre van szüksége, kattintson: IDE!