Gyerekszoba bútor tervezés - Színes lányszoba növényi motívumokkal 10 nm-en


Gyerekszoba

E gyerekszoba feladata is (mint általában), hogy tárolási-, tanulási-, pihenési-, barátfogadási- és játszási lehetőséget biztosítson, s hogy mindezt perspektivikusan tegye, hosszútávú megoldásra van szükség.

Kiterített nézetek


Axonometrikus látványterv
Tárlórendszer - polcrendszer

Falnézet

Alapvető igényként jelentkezett egy egyedi, kanyargó polcforma megjelenítése, mely a szoba fókuszpontjaként viselkedik. A polcrendszer úgy illeszkedik a sorba-rendezett bútoregységekhez, hogy részükké válik, "belőlük nő ki". A visszafogott dekorációs festés erősíteni hivatott a motívumot, a felhasználásra kerülő színek a bútorok színének köszönnek vissza. A színhangulat az eredetileg meglévő szőnyeg színeiből, valamint az igény szerinti zöld falszínből alakult ki.

Magasított ágy
Magasított ágy axonometrikus látványterve

Leesésgátlóval

A magasított ágy feladata, hogy fekhelyet, 2 fiókos ágyneműtartót és vendégágyat egyaránt magába foglaljon. A szoba karakteréhez  igazodva levehető háttámla és fejvég határolja az ágyat, mely a fal színét kapja. Az ablak felől alacsony polcos elem zárja a sarkot, a lábvégnél pedig fiókos, ívesen záródó fellépő segíti a magas ágyra való feljutást. Ideiglenesen egy leesésgátló kerül rejtetten felszerelésre az ágy-frontra, mely biztonságot jelent az ovis gyermeknek és megnyugvást a szülőknek.

A pontosan méretezett terv alapján készülő bútorok kihasználják a rendelkezésre álló teret, az egységben tartott anyagválasztás és színvilág pedig szerethető közeget teremt.