Tetőtéri galéria-gyerekszoba - Kis helyen is stílusosan - Gyerekszoba tervezés vázlatos szinten


Gyerekszoba berendezési verziók - Vázlatos szintű tervezés
Minden lakberendezési tervezés alapja, hogy a konkrét tér adta lehetőségeket kell kihasználni a tulajdonosi igények figyelembe-vételével. 
Adott egy tetőtéri lakás galériája, melyben egy fiú gyermek funkcionális és stílusos "szobájának" kialakítása a cél. Két alaprajzi szintű berendezési verziót mutatok be, mely a funkcionális megoldási lehetőségeket láttatja. Tisztában vagyok azzal, hogy ez még kevés ahhoz, hogy a megrendelők meg tudják hozni a megfelelő döntést arról, hogy melyik verziót válasszák. Minden vázlattervi verzióhoz ezért digitális táblán térbeli megértést segítő skicceket készítek (akár több nézetből is), így a tulajdonosok vázlatosan, de képet kapnak a várható látványról. Ez alapján már az a döntés is könnyebben meghozható, hogy melyik irányba haladjon tovább a tervezés / berendezés.

Tetőtéri galéria-gyerekszoba-kuckósabb megoldásban - Hajós stílusban

A fenti verzió kuckósabb pihenőfunkciót biztosít kényelmes íróasztal-megoldással, viszont kisebb szabadon használható alapterület marad.
A lenti verziónál nagyobb maradt a játszóterület/élettér, a dobogó alól húzható ki az ágy, az íróasztal-funkció pedig lecsökkent egy lehajtható asztalra (mely a dobogón, párnán ülve használható), viszont itt még egy bordásfal is befér a galéria-szobába (a nagy mozgásigény kielégítésének érdekében).

Tetőtéri galéria-gyerekszoba nagyobb alapterületet hagyva - Dobogó alól kihúzható ággyal

További gyerekszoba tervek-munkák: ITT!
Megvalósult gyerekszobák: ITT!