Ici-pici, kicsi, apró, pöttöm - Stílusos és hangulatos gyerekszoba 6 nm-en ( Hangulati tervek)


Mielőtt e cikket elolvasná, kérem tekintse meg az előzményeket, vázlatterveket a következő linken:
Pici, kicsi, apró, pöttöm - Hangulatos gyerekszoba 6 nm-en - (Funkció - Vázlattervek)

Hangulat

Nem elég, ha egy helyiségben megtaláljuk a legfontosabb funkciókat kielégítő berendezési tárgyakat. Ezeknek összhangban is kell lennie és egy stílust vagy hangulatot képviselnie is kell ahhoz, hogy jól érezzük benne magunkat. Különösen igaz ez a gyerekszobára, ahol a gyerek szemszögéből nézve még fontosabb a hangulat és otthonosság közvetítése.
A következőkben egy olyan kicsi gyerekszoba hangulati terveit ismerhetik meg, amelynek tulajdonosa pókos, denevéres hangulatra vágyik. A gyermeki vágyon túl ilyenkor figyelembe kell venni a gyermeki érdeklődési kör változásait is, és könnyen átváltoztatható dekorációt érdemes teremteni. Jelen esetben dekorációs falfestés, faágak felszerelése, pókháló kifeszítése, textil "sátor" és textil/gumi állatok kihelyezése jelenti a változtatható dekorációt.

Gyerekszoba hangulati terv
Hangulati kiindulópont: Az egyik gyerekszobai hangulatokról szóló cikkben szereplő hangulati kép kissé módosított változata, miszerint: A fák közt az ágakon pókok, kígyók, denevérek lennének.
(Az ihletadó képről szóló cikk a következő linken olvasható: 
A megvalósítható álom: Gyerekszoba hangulat - Sátor)



Miután a hangulat körvonalazódott, következő lépésként át kell ültetni a jelen körülményekre és lehetőségekre. 

A térbeli látványtervek színezésével kisakkozható a kívánt hangulat, melyek bemutatása következik:

Gyerekszoba színezett axonometrikus,
hangulati terv
Gyerekszoba axonometrikus vonalas terv




















A meglévő antik pácolású fenyő ajtó kitűnő kiegészítője lesz az enteriőrnek, mely  egy meghatározó részen avokádó zöld árnyalatot kap. E növényi anyagokat és színeket  jól kompenzálja a fémek és fémes színek megjelenítése. Még egy csipetnyi narancsból és krémszínből, s össze is állt a színkompozíció.

Gyerekszoba - Színezett falnézetek

Gyerekszoba kiterített színezett falnézetek - Pici, kicsi gyerekszoba

A kiterített falnézeteken látható, hogy a dekoráció nem áll meg a mennyezeti falsíknál. Ez az a sík, mely összefogja a különböző oldalak eltérő berendezési tárgyait és dekorációját.
Festett faágak mellett megjelennek a térben igazi ágak-bogak is, melyek tartják a "tulajdonos által megrendelt" állatokat. A textilsátor amellett, hogy kuckósabbá és biztonságosabbá teszi a magasan elhelyezett galériaágyat, hangulati elemként is viselkedik csakúgy, mint a kifeszített pókháló. A festett lombozat legkarakteresebb tónusa az ágy bútorlapjának színét kapja, ezáltal a galériaágy optikailag beleolvad a dekorációba, termetéből adódó  látványos súlyosságából is veszítve ezáltal.

Miután a hangulat egységbe forr a funkcióval, egésznek és egységesnek érezhetjük enteriőrünket.

További cikkek e szobáról:

Funkcionális tervei
Megvalósult szoba 

Kérem tekintse meg "Gyerekszobák - 1. rész" videómat, melyben ez a szoba is szerepel:



További gyerekszoba tervek-munkák: ITT!
Megvalósult gyerekszobák: ITT!