Kamasz szoba

KAMASZ SZOBA BERENDEZÉSE
Nem véletlen, hogy külön kategóriaként szokás emlegetni a babaszobát, gyerekszobát és a kamasz szobát. Nem csak a funkcionális elvárások mások eme szobaberendezések közt, de az esztétikai igények is eltérőek. A kamaszok szemszögéből nézve az optimális kamasz-szoba már nem a szülők elképzelését tükrözi úgy mint a babaszoba és nem is az éppen aktuális gyermeki lelkület felvillanyozására szolgál. Ez egy önálló birodalom, melyet önálló személyiséggel szeretne gazdája felruházni. A legjobb amit tehetünk, ha hagyjuk kibontakozni kamasz "gyermekünk"-et, hagyjuk és segítjük elképzeléseit végrehajtani. Gondolkozzunk az ő fejével, hisz mi is ezt szerettük volna ennyi idős korunkban. Talán, talán még néhány kedves szóval is megjutalmaz minket rugalmas magatartásunkért. 
Persze ha az elképzelés átcsap az ésszerűség határain, érdemes eszmecserét folytatni erről.

KAMASZ SZOBA FUNKCIÓ
Mit kell tudnia a kamaszok szobájának?
A fő funkció a pihenés - alvás, mely egyben a tanulás, zenehallgatás, olvasás, stb.
színhelye is lesz. A szülők megnyugvását is szolgáló rendszerezés kiemelt fontosságú, hisz általában már nem az anyai gondos kezek kezelik a szekrényt kihasználva a legkisebb zugokat is. Lezserebb bánásmódra számíthatnak a ruhák és egyéb kiegészítők, így lehetőleg adjunk teret eme stílusú tárolási módnak. Fontos momentum az ömlesztett tárolás, mely szintén az egyszerűsített tárolás hozadéka. Van is mit tárolni, hisz rengeteg felhalmozott "bigyó", emlék és kincs nem hagyja, hogy kiszelektálják. A könyvek, hanghordozók, kütyük, asztali- vagy hordozható informatikai eszközök, stb. mind-mind egy kamasz hozadékai. Gondoljunk ezekre is a tárolóhelyek megtervezésekor. Jó esetben az idő nagy részét a tanulás és információszerzés tölti ki. A kényelmesen használható íróasztal és az ergonómiailag megfelelő szék sokat segíthet.

KAMASZ SZOBA ESZTÉTIKA
Milyen a "szép" kamasz szoba? A kérdés nem is igazán ez, hanem, hogy milyen a kamasz gyermekünk által szerethető szoba. S ezt csak éppen ő tudja, őt kérdezzük. Persze ötletekkel segíthetjük a megvalósítást, ha nem bánja.
A kamasz szoba már felnőttes, letisztult vagy éppen érzésekkel, gondolatokkal átitatott. 
Bízzuk rá az irányítást!

További szakcikkek e témakörben:
  • A következő hangulatokat is bemutató linken gyerekszoba hangulati ötlettár találhaltó, de kiszűrve és átugorva a gyerekes megoldásokat, néhány kis-kamasznak vagy kamasznak való elklépzelés is található: Bővebben itt!
Kamasz lány szoba ötletek

Kamasz-lány szoba - Hangulati ötletek


Kamasz fiú szoba ötletek

Kamasz-fiú szoba - Hangulati ötletek

Megnéznéd a 3D-s terveimet is? ITT!